De stoffeerderij

Stoffeerderij

Linden  is gevestigd in Den Bosch, naast de Brabanthallen. Daar huur ik samen met Martijn Stelt en Muk Berendse een ruimte. We besloten om met drie zelfstandig ondernemers onze krachten te bundelen, samen een ruimte te huren en kosten te delen onder de naam “Stoffeerders United”, voordeel hiervan is dat we elkaar kunnen ondersteunen en snel kunnen werken.

Wij zijn een dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met alle vormen van meubelstoffering, bekleding en herstoffering.

Meubels, boten, auto’s, caravans en campers, alles volledig op maat en naar wens gemaakt in onze stoffeerderij. Op deze site vindt u alle informatie over het herstofferen en bekleden hiervan.

Ik heb al heel wat ervaring opgedaan in het stoffeervak. Op het gebied van herstoffering kunnen wij de kwaliteit leveren waar u naar zoekt en tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Meestal voordeliger dan nieuw, dus gun ook uw kostbare meubelen een 2e leven.

Werkwijze

Eerste kennismaking
• Neem eventueel een foto camera of telefoon mee naar de stoffeerderij of indien mogelijk het meubelstuk.. Maak vooraf een paar foto’s van de inrichting van uw huis, zodat er een voorbeeld is  waar de meubels bij moeten passen. Ik heb dan ook inzicht in uw interieur en de meubels die gestoffeerd moeten worden en laat u voorbeelden van bekledingen zien.. Staalboeken kunnen daarna uitgeleend worden voor één of meerdere dagen.

U kunt ook een foto mailen van uw meubelstuk. Aan de hand van de foto kunnen wij een richtprijs geven.

Check list
• Heeft u een gezin met kinderen en/of huisdieren?  Neem donkere kleuren en designs waar u weinig op ziet of een microweefsel. Het duurste is zeker niet altijd het beste.
• Keuze tussen leder of stof is een kwestie van gevoel. Sommige leder soorten zijn zeer kwetsbaar, andere ledersoorten zijn weer makkelijk in onderhoud. Dit is hetzelfde met stof. Vaak is een stoffen bank op een gladde vloer mooier en geeft een betere akoestiek in de kamer.
• Draagt u vaak spijkerbroeken? Neem dan geen licht gekleurde stoffering. Zowel leder als stof in een lichte kleur zal door de kleurstof in jeans worden aangetast en is vaak zeer moeilijk schoon te maken. Bij leder is het vaak onmogelijk.
• Geen enkele stof of leder is geheel bestand tegen kattennagels. Als u een of meerdere katten heeft is het beter om een dicht geweven stof te kiezen.
• Losse kussens hebben soms een vlokvulling. Deze moeten bijna dagelijks opgeschud worden om er comfortabel op te kunnen zitten. Kies daarom beter voor een zachte schuim vulling.
• Het soortelijk gewicht (SG) van de zitkussens moet minimaal 35SG zijn. Voor arm en rug moet dat minimaal 25SG zijnSlijtage test meubelstoffen
Bij het vaststellen van het aan Martindale wordt met een slijtproef nagegaan hoe snel bij vlakke weefsels draden doorslijten of bij poolweefsels kaal slijten optreedt.
De naam “Martindale” duidt op het apparaat dat voor deze internationaal erkende test wordt gebruikt. Het testresultaat wordt uitgedrukt in het aantal toeren dat het apparaat heeft gemaakt voordat maximaal drie draden zijn gebroken bij een weefsel, of zichtbare pooluitval optreedt bij een poolstof.

Voor meer informatie over onze stoffeerderij kunt u contact met mij opnemen. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer    0622450941.

Ook kunt u ons rechtstreeks mailen op info@lindenmeubels.nl

Reacties zijn gesloten.