Gispen herstoffering

Gispen Cordemeyer

Gispen is een  naam die we allemaal wel kennen. Voor een stoffeerder is het fijn om met mooie meubels te werken. Een Gispen herstoffering is daar een van. Deze stoel ontwierp Cordemeyer voor Gispen. Cordemeyer ontwierp in de periode 1956-1976 vele meubelen voor de firma Gispen.

Voor deze gispen herstoffering is gekozen voor een stof van kwardrat in een gele kleur. Het onderwerk is volledig vernieuwd.

Voor een Gispen herstoffering bent u bij ons aan het juiste adres. Gispen meubelen zijn niet alleen zeer comfortabel en duurzaam maar zijn over het algemeen ook zeer waardevast. Daarom zijn designmeubelen van Gispen het veelal waard om ze te herstofferen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u persoonlijk adviseren bij uw Gispen herstoffering. Dat gaat verder dan alleen het herstofferen. We kijken naar het specifieke karakter van uw designmeubel en overleggen met u waar uw wensen liggen. Denk hierbij aan gebruiksintensiviteit, uitstraling, comfort en vanzelfsprekend uw budget. Zo realiseren we samen dat u opnieuw kunt genieten van uw Gispen meubel.

W.H.Gispen

In 1916 werd Gispen opgericht door Willem Hendrik Gispen. Vaak afgekort naar W.H. Gispen. Willem Hendrik Gispen leefde van 1890-1981. Hij begon zijn werkende leven als leraar Frans in Engeland. Daarna is hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen een studie Bouwkunde gaan volgen. Gispen was een man die altijd aan het schetsen en tekenen was. Zijn tekenboek had hij altijd bij zich. Zijn hand kon vliegensvlug schetsen wat hij in zijn hoofd had. Na zijn studie werd hij ontwerper bij een Rotterdamse fabriek voor siersmeedwerken, ook wel een kunstsmederij genoemd. Ondernemer als hij was, nam hij in 1916 de fabriek over en doopte het Kunstsmederij W.H. Gispen & Co, op de Voorhaven te Rotterdam.

Gispen staat bekend om haar klassiekers. Ontwerpen als 412, de Giso-lampen en het President bureau zijn toonbeelden van innovatie, design en kwaliteit. Een selectie van historische Gispen producten wordt nog steeds gemaakt. De collectie bevat replica’s van de stoelen, tafels, sofa’s, fauteuils van ontwerper W.H. Gispen. Zij worden authentiek gereproduceerd, conform het originele design en met de oorspronkelijke materialen zoals bijvoorbeeld bakeliet.

 

Reacties zijn gesloten.