klassieke fauteuils stofferen

stofferen fauteuils den boschstofferen fauteuils den bosch

 

Afgelopen dagen heb ik gewerkt aan het stofferen van 2 klassieke fauteuils.  Allereerst ben ik begonnen met het ontmantelen van de stoelen. Ik heb de stoelen ontdaan van de stof en oude vulling.

Als dat gebeurt is kan ik beginnen met het opbouwen van de nieuwe fauteuils. Ik begin met het spannen van de singels. De spanning is bepalend voor het zitcomfort. Dit is een vrij nauwkeurig werkje. De spanning moet precies goed zijn voor het optimale zitcomfort van de klassieke fauteuils. Het koudschuim zaag ik op maat. Op de zitting van de fauteuils werk ik met een vrij stevig schuim. Op de rug komt een zachter schuim. Over het schuim span ik een laag dacron wat de stof mooi uitvult en een extra zachte zit geeft. De klassieke fauteuils krijgen zo al een mooie vorm. Tegenwoordig worden ook klassieke fauteuils modern opgebouwd, wat betekend dat er koudschuim gebruikt wordt.

De stof knip ik op maat. Voor  klassieke fauteuils als deze heb je genoeg aan 1,5 meter stof per stoel. Meubelstoffen heb vaak een breedte van 140cm.  Dan kan ik beginnen met stofferen. Ik span de stof eerst los op de de zitting van de fauteuils. Ik kijk of de stof recht van draad loopt. Dan ga ik de stof strakker opspannen. Ben ik tevreden dan niet ik de stof vast en knip ik hem langs de nietjes af.

De laatste stap is de afwerking. Voor deze klassieke fauteuils heb ik gekozen voor siernagels. Deze kan je per stuk of per strip bevestigen. Bij deze klassieke fauteuils is gebruik gemaakt van een strip. Om de 5 nagels sla je er dan een in het hout. Dat werkt veel sneller dan de nagels er stuk voor stuk in te moeten slaan. Als alle nagels erin zitten zijn de stoelen helemaal klaar.

 

Bekijk de stoelen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.